Від астми та алергії захистить необроблене коров’яче молоко
Молоко корови здатне захистити людину від респіраторних інфекцій, а споживання молока в дитинстві захищає від астми в шкільному віці. Але тільки коли йдеться про сире або мінімально оброблене молоко.
Такі дані були озвучені на конгресі Європейської академії алергології та імунології, що відбувся у Мюнхені влітку 2018 року.
Висновки вчених свідчать: захисні властивості сирого молока пов`язані з вмістом у ньому омега-3-поліненасичених жирних кислот, які беруть участь у виробленні протизапальних речовин. Але, з іншого боку, необроблене молоко є джерелом небезпечних мікроорганізмів.
Кип’ятіння або ультрапастеризація знищують не лише шкідливі мікроорганізми, а й корисні кислоти. Тому вчені радять вживати молоко у мінімально обробленому вигляді. Тільки в такому випадку воно збереже протиінфекційні та протиалергенні властивості.
Якщо ви або дитина маєте алергію до молока, користуватись цими порадами вчених треба під контролем алерголога.
Про причини та механізми виникнення алергії та астми ви можете прочитати на нашому сайті: слідкуйте за статтями, щоб отримувати відповіді на актуальні питання щодо діагностики та лікування алергії.