У лікуванні COVID-19 допомагає «Віусід»

0 1 213

Епідемія коронавірусної хвороби триває у світі вже шостий місяць, і специфічного лікування COVID-19 поки що не винайдено. Але ряд результатів клінічної практики довів дієвість у боротьбі з недугою традиційної китайської медицини (ТКМ).

Так, Pharmacological Research повідомляє, що у 102 легких випадках коронавірусу у пацієнтів, що лікувалися методами ТКМ:

  •  клінічні симптоми захворювання зникали на два дні швидше;
  •  температура приходила до норми на 1,7 дня раніше; 
  • перебування в стаціонарі скорочувалося на 2,2 дня. 

Також більше ніж на два дні зменшився термін перебування у стаціонарі й пацієнтів із важкою формою COVID-19. 

Що допомагає здолати коронавірус

Чимала заслуга у пришвидшені одужання належить Glycyrrhiza glabra, або локриці, більш відомій в Україні як солодка. Ця рослина, точніше її корінь, здавна використовується у традиційній китайській і не тільки медицині для лікування виразкової хвороби, гепатиту С, а також захворювань легень і шкіри.

І вже у ході клінічних та експериментальних досліджень науковці довели, що корінь солодки має протизапальну, противірусну, протимікробну, антиоксидантну, протиракову, імуностимулюючу, гепатопротекторну та кардіозахисну властивості. Їх забезпечують речовини, що містяться у рослині. 

Це, зокрема, тритерпенові сапоніни, флавоноїди, ізофлавоноїди та халкони. Але основним і найпотужнішим компонентом кореню солодки є гліциризинова кислота.

Саме вона є головною активною речовиною «Віусіду» – біологічно активної добавки, яку вже не один рік застосовують у комплексній терапії вірусних гепатитів, герпесу, цитомегаловірусу, грипу, а також COVID-19.

Так, в Україні «Віусід» пройшов апробацію в клініках Інституту екології та медицини, Київському міському центрі клінічної імунології, Дніпропетровській державній медичній академії та клініці дитячих інфекцій Національного медичного університету ім. Богомольця. 

Як зазначають вітчизняні науковці, гліциризинова кислота має виражену противірусну дію щодо ДНК та РНК вірусів. До них належить і коронавірус, що спричинив епідемію COVID-19. 

А інші складові дієтичної добавки, зокрема аскорбінова (вітамін С), яблучна, лимонна та фолієва кислоти, аргінін, фосфат цинку, були піддані молекулярній електрохімічній активації. 

Завдяки такому впливу терапевтична дія цих компонентів була підсилена в декілька разів, що забезпечує у тому числі й зменшення синтезу протизапальних цитокінів. Між тим, як свідчать дослідження, cаме так званий цитокіновий шторм у деяких випадках стає причиною смерті від COVID-19. У тому числі — і серед молодих пацієнтів.

От чому дуже важливим є той факт, що застосовувати «Віусід» можна без обмеження віку, навіть дітям. Але перш ніж почати вживати цю добавку, бажано проконсультуватись з лікарем

Коментарі
Loading...