Алергія на персик: чому цей фрукт небезпечніший за інші

Улюблений багатьма фрукт, що рясніє на прилавках магазинів улітку, може вважатись королем алергії, а надто у Південній Європі. Адже там сенсибілізація до одного з алергенів персика — Pru p 3 — є причиною чутливості людей не лише до цього…

Алергічний набряк, чи набряк Квінке:

все, що треба знати про ангіоневротичний набряк Ангіоневротичний набряк – це швидкий, раптовий та інтенсивний набряк, який розвивається на підшкірній клітковині внаслідок розширення та підвищення проникності кровоносних судин.…

Алергія на абрикос не така страшна, як алергія на персик

У розпал літа наш фруктовий раціон поповнюють абрикос та персик, які достигають практично одночасно. Це й не дивно, адже вони є родичами, що входять до сімейства розоцвітих, до якого також належать яблуко, груша та вишня. І оскільки ці…

Алергія на полин – це реакція на пилок та на їжу

За важливістю полин посідає третє місце серед алергенів пилку в Україні. Пилок полину – невіддільний алерген літа. Він розпочинає третю хвилю пилкування рослин у липні. Основні алергени цієї хвилі – бур’яни амброзія та власне полин. До…

Алергія на амброзію не приходить сама

Алергія на амброзію завдає клопоту більше ніж третині усіх українців, хворих на поліноз. Цей пилок – сезонний алерген номер два у нашій країні після пилку злакових трав. Часто алергія на амброзію означає й алергію на пилок інших рослин…

Алергія на ягоди та фрукти: колір не має значення, важлива чутливість до пилку

Нікого, безсумнівно, не треба переконувати у корисності ягід та фруктів, якими наш стіл багатий саме влітку. Вони – джерело вітамінів та мікроелементів, які необхідні для нормального обміну речовин, клітковини та пектинів, що допомагають…

Алергія на обличчі: як позбутись та запобігти

Алергічні реакції, які виникають на обличчі, можуть призвести до ангіоневротичного набряку, опухання губ та сльозотечі. Часто алергія на обличчі викликана косметичними засобами, укусами комах або сезонною алергією. Для запобігання…

Лобода та амарант: бережіться пилку та їжі

Лобода та її родичі – лутига, амарант, курай та навіть буряк – потенційний алерген для населення всіх континентів. Проте, якщо у арабських країнах чутливість до пилку амарантових, зокрема, кураю (Salsola kali), досягає чи не 80% від числа…

Алергія на картоплю? Бережіться бджіл,

або Чому томати такі алергенні Картопля, баклажани, помідори та перець — овочі з родини пасльонових — основна їжа багатьох людей, особливо влітку. Однак у деяких випадках у людини може виникати алергія або харчова непереносимість до одного…

Алергія на каву: небезпечний не лише кофеїн

Багато людей в усьому світі вважають, що кава — найкращий ранковий напій. Він забезпечує їх організм кофеїном, який має стимулювальну дію та допомагає підготуватися до викликів, що готує день.  Але у тих, хто має алергію до кави, реакція…